cyclon 2012.04.06. 13:30

Végre egy jó ötlet a MÁV-nál: kerékpáros túrajegy

MÁV kerékpár túrajegy.JPGVégre a MÁV is felveszi a fonalat és igyekszik megcélozni a bringás kirándulókat. 2012. március 1-től már kapható az úgy nevezett kerékpáros túrajegyet. Aki a Balaton, Fertő-tó vagy Tisza-tó környékén akar kerekezni nem kell mást tennie, mint megvenni egy kiegészítő kerékpáros túrajegyet (a korábbi kerékpár jegy helyett, a saját menetjegye mellé) és az ország bármely részéről 400 forintért utaztathatja a biciklit. Sőt, az utazás napján még a tavak körüli településeken tekerve, ha elfáradunk vagy csak egyszerűen vissza akarunk jutni a kiindulópontunkra, újra (bárhányszor) felszállhatunk bringástul a vonatra. Persze egy ilyen új utazásnál már egy újabb menetjegyet kell venni, de a bringa legalább továbbra is ingyen utazik (illetve ugyanazért, az út elején kifizetett 400 forintért). Persze a Fertő-tó körül nem tudunk teljesen körbe menni ugyanazzal a jeggyel, mivel időközben átérünk az osztrák vasút felségterületére... de talán az az idő is eljön majd, hogy a határ nem jelent gondot.

További infó magáról az ajánlatról: http://www.elvira.hu/ajanlatok/utazasi_ajanlat.php?mid=14ddba6f30c

az érintett tóparti településekről pedig itt: http://www.elvira.hu/ajanlatok/utazasi_ajanlat.php?mid=14ddba6f30c2a9

És még néhány hasznos információ kerékpárszállítás-ügyben (mivel gondolom nem csak én szoktam néha elbizonytalanodni, hogy tényleg lesz-e helye a bringámnak): http://www.mav-start.hu/kerekpar/tavolsagi.php

Címkék:vonat bicikli Balaton Fertő-tó Tisza-tó Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://inoutofthecomfortzone.blog.hu/api/trackback/id/tr244367690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása